top of page

Linsvätska

Vi säljer flera Linsvätskor och andra tillbehör till mjuka-, stabila-, sclerala-, minisclerala- och speciallinser bl a:


- Menicare Pure (Köp 3 för 540 kronor, ersätter menicare plus)
- Menicon Progent
- EverClean avizor peroxidlösning (Köp 3 för 540 kronor)
- Optifree puremoist (köp 3 för 330 kronor)
- Boston Advance Cleaner
- Boston Conditioning Solution (Köp 3 för 375)
- Polyrinse-U saltlösning från Alcon (Köp 3 för 390)
- Menicare plus (ersätts av Menicare Pure)

(Priserna senast uppdaterade 2023-02-22, kan vara ändringar efter det)
Det går jättebra att maila butiken på kalmar@klarsynt.se om man vill ha det hemskickat.

Våra produkter

Crystal cleaner eyeye

Eyeyes Crystal Cleaner används för mekanisk ytrengöring och är en ytrengöringsvätska som kan användas för alla kontaktlinser.
Vid gnuggning avlägsnas proteiner, fett och smuts
Crystal Cleaner innehåller icke-joniserade verksamma beståndsdelar och konserveringsmedel PHMB 0,002%
OBS! Crystal Cleaner får inte användas på linser med Hydra-PEG behandling

Polyrinse-U saltlösning från Alcon

Polyrinse är en saltlösning som är helt fri från konserveringsmedel och innehåller heller ingen buffert (som många andra saltlösningar tyvärr gör även om de är konserveringsmedels-fria). Polyrinse används för att fylla upp tex minisclerala-kontaktlinser som tex onefit, men kan också användas för att sköja linser med mera. Kommer utgå under 2023. Kommer ersättas i vår butik av Cleadew SLi (!!) bla. Stay tuned/Mikael

Boston advance cleaner

På en del stabila linser där man får problem med beläggingar kan Bausch & Lombs Boston Cleaner med advance formula användas. Genom att gnugga linsern med Boston Cleaner så avlägsnar man lipid- och proteinbeläggningar.  

Dock fungerar den enbart för vissa linser, och fungerar tex inte på en lins med HydraPeg behandling (där resultatet bara blir att cleanern repar sönder och skaver av HydraPeg-behandlingen). 

Cleadew Sli - NYHET!!

Ophtecs Cleadew SLi advance care system är en saltlösning specialdesignad till kunder med sclerala- och/eller minisclerala linser. Såklart helt utan konserveringsmedel. Denna saltlösningen innehåller även hyaluron, ett återfuktande ämne som återfinns i många av de bättre ögondropparna på marknaden tex Hylo-comod. 


Denna vätska är optikerns nya favorit. Tidigare har jag rekommenderat många av kunderna med stabila sclerala linser att lägga en hylocomoddroppe eller två i linsen först, och sen addera saltlösning. Med Cleadew SLi behövs inte det!! Det är redan intergrerat i vätskan. Det märks också på vätskan när man häller upp den i linsern att den är betydligt drygare och känns även mer återfuktande när man använt den.

8ml förpackade i 40 unidoser

Everclean plus från avizor

Avizors Everclean plus är ett peroxid-system som desinfekterar, rengör och återfuktar linserna. Den eliminerar också lipid och proteinbeläggningar på linserna, och fungerar extra bra tillsammans med stabila/minisclerala linser som har hydrapeg behandling.

linsvätska.png
bottom of page